WEDSTRIJD I.S.C. Vlietje Ham - I.S.T. Cocoon Ham  7 - 1  (2-0)

DATUM 11-02-2004  19:00

DOELPUNTEN 6‘ (1-0); 8‘ (2-0); 25‘ (2-1) goal Patrick Van Beeck, assist Benny De Boulle; 41‘ (3-1); 45‘ (4-1); 48‘ (5-1); 49‘ (6-1); 50‘ (7-1)

VERSLAG Deze belangrijke wedstrijd mocht niet verloren worden om nog aanspraak te kunnen maken op de derde plaats in de eindstand maar begon in moeilijke omstandigheden door het noodgedwongen forfait van Ivan Cools, Chris Witters, Pieter Terryn en Philippe Van Beeck. Daardoor moest nieuwe aanwinst Stijn Strauwen al direct aan de bak in deze lokale derby. Om het nog veel erger te maken stond IST al onmiddellijk 2-0 achter na 8’ door 2 risico passen door het centrum die onderschept en genadeloos afgestraft werden. IST herpakte zich echter en bracht terug evenwicht in de partij met enkele kleine kansjes. ’t Vlietje kreeg ook nog goede doelrijpe kansen maar doelman Olivier Schoups stond attent te keepen tot aan de 2-0 ruststand. De tweede helft liet het beste vermoeden toen IST al heel snel kon tegenscoren via een snelle intrap van Benny De Boulle naar Patrick Van Beeck, die overhoeks inschoot. De wedstrijd bleef snel op en neer gaan en het hoge tempo zou uiteindelijk de doodsteek betekenen voor IST met slechts 1 invaller (tegen 4 bij ’t Vlietje). Na ruim een kwartier kon ’t Vlietje een snelle counter succesvol afronden in de rebound nadat doelman Olivier Schoups een schot in eerste instantie ongelukkig in de voeten van een tegenstander afweerde. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing toen een attente spits de bal onderschepte net voor de doelman en intikte, 4-1. In de laatste minuten kon ’t Vlietje nog 3 maal scoren tegen een uitgeteld IST via snelle counters, telkens na ongelukkig balverlies. Kortom moedig gestreden maar toch een maatje te klein door de vele afwezigen en een sterke tegenstander.